Menu

Wielerclubs en andere enthousiaste fietsers kunnen kiezen voor een route van ongeveer 70 km. Deze route vertrekt, zoals ook de andere, vanuit kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk. Een bevoorrading halverwege is voorzien, waar u op kracht kan komen met fruit, koeken en water. Ook zal er een wagen paraat staan in geval het onmogelijk is verder te fietsen. De route wordt aangeduid a.d.h.v. pijltjes en wordt voor de start van de dag nog eens gereden om er zeker van te zijn dat alles er nog hangt.

De fietsroute werd speciaal uitgestippeld door mijn broer en werd goedgekeurd door de Chasse Patatters, de wielerclub waar mijn broer lid van is. Vertrekkend vanuit kinderboerderij Bokkeslot wordt koers gezet richting Oudenaarde om dan via de Kluisberg terug te keren langs verschillende binnenwegen. Een prachtige route doorheen open velden. Enige training vooraf is wel aan te raden.

Een detail van het hoogteverschil:

   Totale stijging = 437 m
  
Maximale stijgingsgraad = 7.33 %
  
Totale afstand = 68.9 km
  
Regio: Vlaamse Ardennen - Leiestreek - West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Henegouwen

Inschrijvingsprijs = € 8

Dit is inclusief een goed uitgestippelde route, eenmalige bevoorrading, beschikbare wagen bij pech*, bewaakte fietsenstalling en een drankje achteraf.

 

*De wagen bij pech kan niet gecontacteerd worden in geval van een lekke band. Wel na een val of schade aan de fiets waardoor men de route niet kan verderzetten.