Menu

Op 9 maart 2015 werd Dieter De Cauderlier - toen nog net geen 30 jaar - na een epileptische aanval en meerdere onderzoeken gediagnosticeerd met een hersentumor. Aangezien het middenin de hersenen ligt, kan het niet verwijderd worden. Intussen heeft hij radiotherapie en ook chemotherapie gehad, waardoor hij er samen met de artsen in geslaagd is de tumor te verkleinen.

Omdat ik als zus bitter weinig kan doen, besloot ik een evenement te organiseren om geld in te zamelen. In ons belang gaat de opbrengst naar onderzoek naar hersentumoren, maar zeker ook in het belang van veel andere personen. Tumoren in de hersenen zijn namelijk de tweede meest voorkomende bij kinderen en jammer genoeg zijn er ook jaarlijks zo’n 800 volwassenen die de diagnose te horen krijgen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderscheidt 120 soorten tumoren van het centrale zenuwstelsel. De behandeling ervan hangt af van verschillende factoren, zoals locatie in de hersenen en graad van kwaadaardigheid. 

Onder het motto “bewegen is gezond”, ontstond het idee om een fietsevenement te organiseren. Mijn broer is een fervente ‘wielertoerist’, en via deze weg wordt hij ook betrokken in het ganse verhaal. We hebben zelf ook ondervonden dat het mede door Dieters sterke fysiek en positieve ingesteldheid is, dat hij zich al zo goed door de behandeling geworsteld heeft.