Menu

Op 9 maart 2015 werd Dieter De Cauderlier - toen nog net geen 30 jaar - na een epileptische aanval en meerdere onderzoeken gediagnosticeerd met een hersentumor. Aangezien het middenin de hersenen ligt, kan het niet verwijderd worden. Intussen heeft hij radiotherapie en ook chemotherapie gehad, waardoor hij er samen met de artsen in geslaagd is de tumor te verkleinen.

Omdat ik als zus bitter weinig kon doen, besloot ik een evenement te organiseren om geld in te zamelen. De opbrengst ging naar onderzoek naar hersentumoren. Tumoren in de hersenen zijn de tweede meest voorkomende bij kinderen en jammer genoeg zijn er ook jaarlijks zo’n 800 volwassenen die de diagnose te horen krijgen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderscheidt 120 soorten tumoren van het centrale zenuwstelsel. De behandeling ervan hangt af van verschillende factoren, zoals locatie in de hersenen en graad van kwaadaardigheid. 

Onder het motto “bewegen is gezond”, ontstond het idee om een fietsevenement te organiseren. Mijn broer was een fervente ‘wielertoerist’ en stippelde samen met een vriend ideale routes uit. We hebben zelf ook ondervonden dat het mede door Dieters sterke fysiek en positieve ingesteldheid was, dat hij zich toen zo goed door de behandeling geworsteld heeft.

Eind 2016 werden opnieuw bepaalde symptomen gemerkt en exact 2 jaar na de eerste diagnose, viel opnieuw het verdict: er werd een tweede tumor gevonden, op een andere locatie in de hersenen...