Menu

Algemene voorwaarden

Benefiets wordt ingericht ten voordele van het goede doel.

Door in te schrijven voor het evenement ga je akkoord met onderstaande voorwaarden :

* U oefent uw sportactiviteiten tijdens Benefiets uit op eigen risico

* Gezien de activiteiten voor het grootste deel op openbaar domein plaatsvinden dient u zich aan de geldende verkeersregels te houden.

* Benefiets kan in geen geval verantwoordelijk worden gesteld voor lichamelijk letsel, materiële schade, diefstal,... die u tijdens de activiteit oploopt of veroorzaakt, ook niet als u in groep met of zonder groepsleider fietst.

* De organisatie accepteert geen verantwoordelijkheid wanneer het evenement door overmacht niet kan doorgaan op de geplande datum. In dat geval blijven de inschrijvingen geldig voor een nieuwe datum.

* Voor de wielrenners : het dragen van een valhelm wordt sterk aanbevolen. Bij mechanische problemen (uitgezonderd lekke banden) is er een pechdienst beschikbaar.

* De Belgische wegcode blijft steeds van toepassing.

* Respecteer de omgeving en de natuur. Werp onderweg geen afval weg, tenzij in de vuilbakken.

 

GDPR wetgeving :

* Alle gevraagde persoonsgegevens zijn nodig voor verwerking van uw inschrijving.

* Deze worden enkel voor interne doeleinden gebruikt.

* Op eenvoudige vraag kunnen deze na het evenement verwijderd worden uit de database.

Lezing 11mei

Johan Swinnen (KU Leuven) is kankeronderzoeker aan het Leuvens Kankerinstituut en papa van een zoon met kanker. Vanuit dit persoonlijke verhaal en een positieve ingesteldheid neemt hij ons mee in zijn strijd tegen deze ziekte. Hij vertelt over kanker en hoe die een leven kan veranderen. Hij overtuigt ons van het belang van kankeronderzoek en inspireert ons hoe we samen de strijd tegen kanker kunnen winnen.

We leerden professor J. Swinnen kennen toen we op zoek waren naar een goed doel voor BeneFIETS 2016. Hij is een sympathieke, gedreven man die door zijn thuissituatie nog meer beseft hoe belangrijk het is verder te gaan met onderzoek naar tumoren. Zelf zal hij in augustus-september 2017 naar Santiago De Compostela lopen met een rugzakje vol boodschappen van en voor kankerpatiënten, dit t.v.v. het Leuvens Kankerinstituut. "Mijn manier om stil te staan bij de strijd die elke kankerpatiënt elke dag levert." Meer info hierover vindt u op www.post-voor-compostela.be.

Professor J. Swinnen zal ons gedurende een uur enthousiast en op toegankelijke wijze toespreken. Daarna is er de mogelijkheid om met hem in gesprek te gaan en eventuele vragen te stellen bij een glaasje.

Ticket in voorverkoop: €3

-> bel 0470 67 21 56 t.e.m. 10 mei!

Ticket aan de deur: €4,50

De opbrengst van deze avond gaat integraal naar het LKI. 

 

Waarom?

Op 9 maart 2015 kreeg Dieter De Cauderlier op 29-jarige leeftijd een epileptische aanval. Na meerdere onderzoeken kwam de diagnose: een kwaadaardige hersentumor, gelegen middenin de hersenen, dus niet te opereren. Hij kreeg radiotherapie en ook chemotherapie, waardoor Dieter er samen met de artsen in geslaagd was de tumor te laten verkleinen. Hij kon zijn leven terug in handen nemen: opnieuw kilometers fietsen, toekomstplannen maken, met zijn vrienden op stap gaan,… Zijn motto was meer dan ooit: “Alles waar je de keure van hebt, moet je meepakken!”. Tot in november 2016 opnieuw klachten kwamen: duizeligheid, wazig zicht, evenwichtsproblemen,… Na maanden te zoeken naar de oorzaak hiervan, kwamen ze tot de vaststelling dat er opnieuw een tumor gegroeid was, ditmaal in de kleine hersenen. Dieter heeft opnieuw zijn uiterste best gedaan om te vechten. Een poging om chemotherapie te ondergaan, een poging om radiotherapie te ondergaan. Tot in juli 2017 de symptomen zo ernstig waren dat beslist werd de behandeling stop te zetten. Na een ziekenhuisopname van 8 weken is Dieter uiteindelijk op 25 augustus 2017 gestorven op 32-jarige leeftijd. 

Als zus, ouders en naaste vrienden sta je erbij en kijk je ernaar. Zien hoe een geliefde zo moet strijden tegen een ziekte die je helemaal niet in de hand hebt, is hard. We besloten in 2016 een evenement te organiseren om geld in te zamelen. Heel veel aandacht gaat naar kanker in het algemeen en zeker ook naar kanker bij kinderen en borstkanker, maar naar ons gevoel moet ook meer aandacht gaan naar het onderzoek van hersentumoren. Want Dieter is niet de enige... Er zijn jaarlijks 800 nieuwe gevallen met hersenkanker in België. Bij kinderen is dit zelfs de tweede meest voorkomende soort kanker (na leukemie). 

Onder het motto “bewegen is gezond”, ontstond het idee om een fietsevenement te organiseren. Dieter was een fervente ‘wielertoerist’ en via deze weg werd hij ook betrokken in het ganse verhaal. We hebben zelf ook ondervonden dat het mede dankzij Dieters sterke fysiek en positieve ingesteldheid is, dat hij zich bij de eerste diagnostisering zo goed door de behandeling geworsteld heeft.

 

Dieter met zijn grootste idool: Alberto Contador.

Het goede doel

Wij ontmoetten prof. J. Swinnen bij de overhandiging van de cheque van BeneFIETS 2016 in Leuven. Hij is ondervoorzitter van het Leuvens Kankerinstituut (LKI), onderzoeker en leerkracht aan het KU Leuven en tevens vader van een zoon met een hersentumor. In mei 2017 was hij te gast in OC D'Iefte (Deerlijk) voor de voordracht: 'Kanker: hoe kunnen we de strijd winnen?'. In de zomer van 2017 liep prof. Swinnen van Leuven naar Compostella, dit t.v.v. het Leuvens Kankerinstituut. Het project kreeg de naam 'Post voor Compostella' en kende een groot succes. Tijdens zijn looptocht is Dieter overleden, waardoor prof. Swinnen die dagtocht aan hem opgedragen heeft. De persoonlijke verhalen van zoveel kankerpatiënten en zijn eigen zoon, stimuleerden hem deze afstand te lopen en blijven hem motiveren om verder geld in te zamelen zodat verder onderzoek mogelijk is.

Aan het Leuvens Kankerinstituut werken onderzoekers, artsen en zorgverleners samen om nog meer te weten te komen over kanker. Ze willen tevens elke patiënt een ‘behandeling op maat’ geven. Het LKI is een onderdeel van KU Leuven en UZ Leuven. Ze streven naar een behandeling met zo weinig mogelijk neveneffecten, met aandacht voor het persoonlijk welzijn.

Wij zullen de opbrengst van deze editie schenken aan het LKI, uitsluitend voor onderzoek naar hersentumoren. Aangezien wij sinds 2016 persoonlijk in contact staan met het instituut, zijn wij er zeker van dat het geld goed besteed zal worden.